3 brankáři, jejichž výkony šly v NHL oproti minulé sezoně nejvíc nahoru


3. Jonathan Quick (Los Angeles Kings)

Quick.jpg

Bilance v minulé sezoně: 49 zápasů – úspěšnost zákroků 91,5 % - 6 x čisté konto
Bilance v aktuální sezoně: 32 zápasů – úspěšnost zákroků 91,9 % - 3 x čisté konto

Osmadvacetiletý brankář Jonathan Quick pomohl Králům už dvakrát k zisku Stanley Cupu. Před dvěma lety získal Conn Smythe Trophy za své výkony v play-off, letos obdržel William M. Jennings Trophy za práci, kterou odváděl v brance během základní části soutěže. Je vůbec možné, aby se ještě radikálně zlepšil? Jak naznačuje aktuální sezona, možné to je.

Začátek uplynulé sezony nezastihl Quicka v dobré formě a ke vší smůle si poranil ještě třísla. Nakonec odchytal v základní části jen 49 zápasů, v nichž zaznamenal úspěšnost zásahů 91,5 %. O jeho kvalitách a potenciálu svědčí fakt, že si ho Králové smluvně pojistili až do roku 2023. Je to bezesporu jeden z nejdůležitějších hráčů týmu, na němž stojí úspěchy z posledních let.

Důvěru splácí v aktuální sezoně. Dosud odchytal 32 zápasů, z nichž 16 dovedl do vítězného konce v řádné hrací době a dalších sedm v prodloužení nebo v samostatných nájezdech. Třikrát vychytal čisté konto a s úspěšností zákroků 91,9 % figuruje na 14. místě mezi všemi brankáři v NHL. V počtu úspěšných zásahů (833) mu však patří čtvrtá příčka. Podle mnohých expertů může být jedním ze žhavých aspirantů na Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud