3 nejlepší mladí obránci, o které se strhne v draftu NHL největší boj


3. Zach Werenski (USA) - University of Michigan

Zach Werenski.jpg

Zach Werenski je produktem americké národní hokejové akademie, takže si prošel reprezentačními výběry do 17 a 18 let. Před současnou sezonou se stal hráčem University of Michigan, kde jako nováček v soutěži NCAA udělal hodně velký dojem. V 35 zápasech zaznamenal téměř stokilogramový bek 25 bodů za devět branek a 16 asistencí. A to byl vůbec nejmladším hráčem v lize.

Letos si také coby sedmnáctiletý zahrál na mistrovství světa hráčů do 20 let, kde dal v pěti zápasech jeden gól a na další přihrál. O jeho talentu vypovídá dost výmluvně fakt, že byl členem první přesilovkové formace.

Werenski je typem moderního beka, který umí poctivě hrát dozadu, ale jakmile je to možné, vyráží podporovat ofenzívu. Protože je skvělým bruslařem, umí pokrýt velkou část ledu. Kromě toho má potřebnou sílu a stabilitu, takže v soubojích u mantinelů mu může jen málokdo konkurovat.

Navzdory nízkému věku působí Werenski na ledě klidně a vyrovnaně, nezmatkuje, dokáže se rychle zorientovat v každé situaci. Díky své výjimečné předvídavosti a hokejové inteligenci je vždycky o krok napřed před svými protivníky. Ve své věkové kategorii patří mezi absolutně nejlepší ofenzivní beky na světě.

Díky fyzickým dispozicím se nebojí hrát důrazně ve vlastním obranném pásmu, čistí prostor před gólmanem a je důrazný v rozích hřiště. Když se nechá útočník nachytat s hlavou dole, může očekávat tvrdý hit. Občas jde ale zbytečně za pukem, takže ještě musí zapracovat na poziční hře. V každém případě je to potenciální budoucí superstar. Herním stylem připomíná Keitha Yandleho.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud