3 silné stránky a 3 největší slabiny New Jersey Devils v nové sezoně NHL


Silné stránky

1. Držení puku

V New Jersey je řada šikovných hráčů, kteří umí podržet kotouč. Podle statistických údajů bylo v tomto ohledu v minulé sezoně NHL jen pět lepších týmů a mezi nimi pouze jediný z Východní konference – Boston Bruins.

Protože jsou Devils nesmírně silní na puku, žádný soupeř to proti nim nemá snadné. I proto jde na branku New Jersey v každém střetnutí poměrně málo střel.

2. Hodně kvalitních útočníků

Až na Jaromíra Jágra, který má však nejlepší hokejová léta za sebou, chybí v kádru Devils opravdu velké střelecké eso. V minulé sezoně byl nejlepším kanonýrem Adam Henrique s 25 brankami, Jágr jich dal jen o jednu méně. Žádný další hráč se nedostal přes dvacet gólů. Jenže v týmu bylo osm útočníků, kteří skórovali více než desetkrát a kdyby Ryan Clowe neodehrál jen polovinu sezony, mohlo jich být devět.

New Jersey.jpg
Jaromír Jágr by měl být v nadcházející sezoně opět jedním z nejlepších útočníků New Jersey Devils. (Foto: Profimedia.cz)

Před nadcházející sezonou přišli do týmu další solidní střelci – Mike Cammalleri nastřílel v minulé ročníku v dresu Calgary 26 branek v 63 zápasech a Martin Havlát jich dal v San Jose v 48 zápasech dvanáct. V New Jersey mají na začátku sezony 14 opravdu kvalitních útočníků, takže se nemusejí spoléhat jen na první dvě formace. O to těžší bude pro soupeře bránit všechny čtyři útoky.

3. Brankáři

Devils v minulé sezoně nedostávali moc gólů, a to by se nemělo změnit ani poté, co klub opustila brankářská legenda Martin Brodeur. V New Jersey budou sázet na Coreyho Schneidera, který měl loni úspěšnost zásahů 92,1 % a patří k nejlepším gólmanům v NHL. V souhrnu poslední tří sezon je jeho úspěšnost zásahů na výtečných 93,25 %. Za předpokladu, že se Scott Clemmensen nebo Keith Kinkaid dostanou s úspěšností zásahů aspoň na průměrnou úroveň, jakou měl v minulém ročníku Broudeur (90,1 %), pak budou mít Ďáblové jednu z nejlepších brankářských dvojic ve Východní konferenci.

Doporučujeme

Články odjinud