5
Fotogalerie

5 mladíků, kteří mohou v aktuální sezoně Premier League zazářit jako hvězdy


Jordan Ibe – 17 let (Liverpool)

Jordan Ibe.jpg

Uprostřed vší slávy, která na konci minulé sezony provázela poslední utkání liverpoolské legendy Jamieho Carraghera, asi málokdo zaznamenal, že si na hřišti odbyl debut hráč, který se slavným může brzy stát. V zápase s Queens Park Rangers vyběhl na trávník teprve sedmnáctiletý útočník Jordan Ibe a vůbec si nevedl špatně. Nahrál na jediný gól utkání.

Na Anfield Road si Ibeho všimli, když se stal v patnácti letech nejmladším hráčem který kdy skóroval za Wycomb v soutěži dospělých. Jen dva měsíce nato už se „vzdělával“ ve fotbalové akademii Liverpoolu.

V minulé sezoně se stal podle hlasování fanouškům nejlepším mladým hráčem klubu a následně získal pozvánku do již zmíněného posledního ligového zápasu sezony. Jeho preferovanou pozicí je levé křídlo, ale je to univerzální hráč, který může kmitat prakticky na jakémkoli ofenzivním postu.

V přípravných zápasech se předvedl ve velmi dobrém světle a rozhodně by si od kouče Brendana Rodgerse zasloužil šanci. Trenér Liverpoolu ukázal loni v případě Raheema Sterlinga, že nemá problém se zařazováním mladíků do sestavy, takže fanoušci mohou očekávat, že si Ibe během příštích několika měsíců zakope v prvním týmu. A kdo ví, třeba se stane jedním z nejsympatičtějších zjevení soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud