5
Fotogalerie

5 trejdů v NHL, v nichž by podle zámořského tisku mělo figurovat 6 Čechů


Milan Michálek (Toronto Maple Leafs Nashville Predators)

Milan Michálek1.jpg

„Co je to za nesmysl?“ To je zřejmě první věc, která vás po přečtení tohoto jména napadne. Vždyť Milan Michálek se před pár dny stal v rámci megatrejdu mezi Ottawou a Torontem hráčem Javorových listů. Proč by měl během jediného měsíce dvakrát měnit dres? Jenže nebyl by prvním hráčem, s nímž si kluby v NHL takto pohrály.

Milan Michálek by se měl podle zámořského tisku stát součástí další velké výměny, tentokrát mezi kanadským klubem a Nashvillem. Z Toronta by spolu s českým forvardem mohli zamířit do hlavního města country music ještě kanadští útočníci Pierre-Alexandre Parenteau a Shawn Matthias. Za ně by měli opačným směrem putovat Cody Hodgson, Molton Sissons, Stefan Elliot a právo výběrů ve druhém kole letošního draftu a ve třetím kole draftu v roce 2017.

Dvou kanadských útočníků se Maple Leafs zbaví proto, že jim po sezoně vyprší jednoletý kontrakt a o prodloužení klub nestojí, Michálek prý nebyl v obřím trejdu s Ottawou, v němž hrál hlavní roli obránce Dion Phaneuf, žádaným hráčem. Toronto jej dostalo jen jako náhradu, která měla vyvážit celou transakci. Proto ho teď klub údajně hodlá využít v další výměně. Takže se moc nedivte, kdyby jednatřicetiletý Čech během pár dnů podruhé měnil zaměstnavatele…

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud