Doplatí na nepovedenou sezonu? 3 adepti na trejd z New Yorku Rangers


Derick Brassard

Derick Brassard1.jpg

Útočník Derick Brassard je čerstvým mistrem světa ze šampionátu v Rusku, kde se v deseti zápasech blýskl 11 body za pět gólů a šest nahrávek. Kouč kanadského národního mužstva určitě dobře věděl, proč chce mít právě jeho v sestavě. Osmadvacetiletý borec má ohromný hokejový potenciál, který se rozvinul právě v newyorském klubu, kam přestoupil v sezoně 2012/13 z Columbusu. Šestka draftu z roku 2006 patří k největším oporám Rangers na vhazování, zároveň je jedním z nejkreativnějších hráčů v týmu.

Brassard podepsal před dvěma roky pětiletý kontrakt na 25 milionů dolarů, ze které podává naprosto adekvátní výkony. V sezoně 2014/15 si vytvořil osobní rekord v počtu kanadských bodů, když zaznamenal 19 gólů a 41 nahrávek. V aktuálním ročníku za ním zůstal jen o dva body. Loni byl vůbec nejlepším hráčem týmu v play-off, když získal 16 bodů v 19 zápasech.

Brassard je pro mnohé fanoušky nepostradatelným hráčem, který tmelí dohromady zdravé jádro týmu, ale podle zámořského tisku není vyloučeno, že se generální manažer bude chtít jeho prostřednictvím dostat k ještě tučnější rybě. Příznivci Rangers by to asi nesli velmi těžce, ale jeho letní trejd není utopií…

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud