8
Fotogalerie

Play-off NHL těsně před startem. Tipli jsme si, kdo postoupí z prvního kola


Vancouver Canucks – Calgary Flames

VAN CAL.jpg

Stejně jako většina ostatních sérií v prvním kole play-off je souboj Vancouveru s Calgary tvrdým oříškem pro všechny tipující. Přitom se před startem sezony s přítomností obou celků ve vyřazovacích bojích moc nepočítalo a především účast Calgary je hodně překvapivá.

Flames mají jeden z nejmladších týmů v NHL a mnoha hráčům chybí zkušenosti z play-off. Problémem může být také absence kapitána a jednoho z nejkvalitnějších beků soutěže Marka Giordana, který si už do konce sezony kvůli svalovému zranění nezahraje. Ani brankářská dvojice Jonas Hiller a Karri Ramo nepatří k těm, jež by v základní části podávaly nejkonzistentnější výkony.

Na druhou stranu se mužstvo opírá o perfektní pracovní morálku a skvělou první formaci ve složení Sean Monahan, Johnny Gaudreau a Jiří Hudler. V poslední čtvrtině základní části soutěže asi nebyl v NHL lepší útok než tihle rychlí a šikovní hoši. Pokud navážou na nedávné výkony, budou mít Canucks dost problémů.

Vancouver je v mnoha ohledech opakem Plamenů. V mužstvu je stále řada veteránů, kteří pamatují finále Stanley Cupu z roku 2011. Poté, co v následujících dvou letech vypadl tým z play-off hned v prvním kole a loni se do vyřazovacích bojů vůbec nedostal, se čekalo, zda to letos zvládne. I díky letnímu příchodu českého forvarda Radima Vrbaty, který do týmu skvěle zapadl, se to povedlo. A nemusí zůstat jen u postupu do prvního kola.

Tip SportRevue: Vancouver využije toho, že má zkušenější tým, kvalitnější gólmany a začíná sérii na vlastním ledě.

Konečný stav série: Vancouver Canucks – Calgary Flames 4:2

Doporučujeme

Články odjinud